Malolactische gisting definities

Zoek op

Malolactische gisting

Malolactische gisting logo #10101) Wijnterm
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Malolactische gisting/1

Malolactische gisting

Malolactische gisting logo #10101) Wijnterm
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Malolactische gisting/1

malolactische gisting

malolactische gisting logo #11111tweede gisting, hierdoor wordt appelzuur omgezet in melkzuur.
Gevonden op http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

malolactische gisting

malolactische gisting logo #11111tweede gisting, hierdoor wordt appelzuur omgezet in melkzuur.
Gevonden op http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

Malolactische gisting

Malolactische gisting logo #11182De tweede gisting of fermentatie, 'appelzuurgisting' of 'melkzuurgisting' genoemd, waarbij appelzuur in melkzuur en koolstofdioxide worden omgezet.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Malolactische gisting

Malolactische gisting logo #11182De tweede gisting of fermentatie, 'appelzuurgisting' of 'melkzuurgisting' genoemd, waarbij appelzuur in melkzuur en koolstofdioxide worden omgezet.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Malolactische gisting

Malolactische gisting logo #11635Dit is een andere benaming voor de ‘malolactische fermentatie’.
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/malolactische-gisting/

malolactische gisting

malolactische gisting logo #10942Officiële benaming voor appelzuurmelkzuurgisting. In het Frans kortweg 'malo' genoemd. Het in wijn aanwezige appelzuur kan door melkzuurbacteriën worden afgebroken tot melkzuur en koolzuurgas. Het rauw smakende appelzuur wordt omgezet in het mildere en zachtere melkzuur. Door de omzetting van appelzuur in melkzuur neemt de zuurtegraad van de wijn...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

malolactische gisting

malolactische gisting logo #10942Officiële benaming voor appelzuurmelkzuurgisting. In het Frans kortweg 'malo' genoemd. Het in wijn aanwezige appelzuur kan door melkzuurbacteriën worden afgebroken tot melkzuur en koolzuurgas. Het rauw smakende appelzuur wordt omgezet in het mildere en zachtere melkzuur. Door de omzetting van appelzuur in melkzuur neemt de zuurtegraad van de wijn...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

MALOLACTISCHE GISTING

MALOLACTISCHE GISTING logo #10943Omzetting van appelzuur in melkzuur en koolzuurgas, met als resultaat dat de wijn minder zuur smaakt. De melkzuurbacteriën zijn verantwoordelijk voor dit proces. Deze gisting treedt spontaan op en duurt soms erg lang (verscheidene weken), vooral in koude streken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

MALOLACTISCHE GISTING

MALOLACTISCHE GISTING logo #10943Omzetting van appelzuur in melkzuur en koolzuurgas, met als resultaat dat de wijn minder zuur smaakt. De melkzuurbacteriën zijn verantwoordelijk voor dit proces. Deze gisting treedt spontaan op en duurt soms erg lang (verscheidene weken), vooral in koude streken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

malolactische gisting

malolactische gisting logo #10430tweede gisting, hierdoor wordt appelzuur omgezet in melkzuur.
Gevonden op https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

malolactische gisting

malolactische gisting logo #10430tweede gisting, hierdoor wordt appelzuur omgezet in melkzuur.
Gevonden op https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3
Geen exacte overeenkomst gevonden.